Farkındalık: Tüketicinin bir ürünün ya da bir markanın farkına varma sürecidir. Farkındalık yaratmak için reklam, gazetelerde yer alma, eğlence programlan, interaktif pazarlama yöntemleri, vb. gibi yollara başvurulur.
Bilgi Edinme: Ürün ya da marka konusunda tüketicinin bilgi bombardımanına tutulduğu süreçtir. Bu bilgiyi tüketici talep etmez, ürün sağlayıcısı tarafından verilir.
Araştırma: Bu tüketici odaklı bir süreçtir. Aynı zamanda bilginin tüketiciye ne kadar doğru ulaştığı konusunda üreticiye fikir verir.
Karar Verme: Ürünüz ile ilgili, tüketicinin bilinçaltında olumlu düşünceler oluşturabileceğiniz bir süreçtir. Artık satın almayı düşünmeye ve sizin ürününüzü olası alternatiflerle kıyaslamaya başlamıştır.
Satın Alma: Tüketicinin yolculuğun en önemli bölümüdür. Tüketiciyle ilk ilişkiyi kurmuşsunuz demektir. Hizmetiniz ve ürününüz ne kadar iyi olursa olsun, tüketici harcayacağı parayı da düşünmeye başlamıştır. Satişçı olarak bunun üstesinden gelmek sizin elinizdedir. Müşterinizi vereceği paranın karşılığını alacağına ikna etmelisiniz.
Memnuniyet: Tüketicinin ürünle ilk baş başa kaldığı andır. Müşterinizin ürününüzü ilk anda beğenmesini istiyorsanız, onu her konuda bilgilendirmiş olmanız gereklidir.
Avukatlık: Bir satışçı için Tüketici Yolculuğunun en önemli adımıdır. Tüketicinin bu ürünü çevresine tanıtmasını ve savunmasını nasıl sağlayacağız? Bunu başardığımız zaman, hedefimize ulaşmışız demektir.